S najmanje 13 miligrama aktivne tvari ginsenozida po gramu ekstrakta Geumsan Dukwon, ovo je najmoćniji tekući ekstrakt korejskog crvenog ginsenga na europskom tržištu. Analiza je pokazala da u ovom zlatnom pripravku ginsenozida Rg1, Rb1 i Rg3 ukupno ima čak 16.87 mg/g. Ako se tome doda da se priprema isključivo od korijena korejskog crvenog ginsenga i da ne sadrži nikakve dodatke, ni bojila, ni želatinu, ni glicerin, ni soju u bilo kojem obliku, niti koje drugo punilo, jasno je da kupac plaća i dobiva stopostotni azijski ginseng.

Obzirom se ekstrakt dobiva obradom na niskim temperaturama ima miris i okus koji je karakterističan za crveni ginseng. Radi se o tekućem obliku ginsenga, vrlo koncentriranom, koji se dobiva od svježeg ginsenga koji sadrži 70 do 75 % vode obzirom se korijen ne suši nakon što je pobran. Obično se bere nakon četiri do šest godina nakon sadnje i on je baza za sve proizvode od ginsenga koji se razlikuju po kvaliteti i količini djelotvornih tvari.

Ginseng se, osim kao ekstrakt, može kupiti u obliku pulpe, u tabletama, u obliku praha u kapsulama ili praha koji je pripremljen tako da se od njega može pripremiti instant napitak (čaj ili kava s ginsengom). Često se prodaje i med obogaćen ginsengom.

Aktivne se tvari ekstrahiraju iz ginsenga kako bi se olakšalo njegovo uzimanje te se dodaju procesiranim proizvodima koji mogu sadržavati prehrambene sastojke i aditive, kao što su primjerice zaslađena gazirana pića u koja je dodan ginseng.

Ako koristite čisti ekstrakt crvenog korejskog ginsenga uz pomoć žličice od jednog grama koju ćete pronaći u pakiranju u čašu tople ili hladne vode dodajte gram ili dva ovog proizvoda. Popijte otopljeni ginseng između obroka, do tri puta dnevno. Po želji zasladite medom.

ginseng gold, koreanski ginseng gold, korejski ginseng gold, azijski ginseng gold, panax ginseng gold,Vjerojatno najpoznatija mogućnost primjene korejskog ginsenga je u svrhu otklanjanja erektilne disfunkcije.

Znanstvene studije pokazuju kako Panax ginseng može biti korisna alternativa u liječenju erektilne disfukcije, a spomenuto pozitivno djelovanje pripisuje se sposobnosti ginsenga da utječe na poboljšanje proizvodnje dušikovog oksida.

Ovaj spoj, naime, poboljšava opuštanje mišića te povećava cirikulaciju krvi u organizmu.

Korijen ginsenga, zbog stimulirajućeg djelovanja na organizam, od davnine se upotrebljava u koncentriranom obliku kao ljekovito sredstvo ili u razrijeđenom obliku kao pripravak za čaj.

Kinezi su uočili da redovito uzimanje ginsenga poboljšava opće stanje organizma, apetit i mentalnu aktivnost, te djeluje preventivno protiv bolesti.

Ekstrakt crvenoga ginsenga najjači na europskom tržištu možete kupiti u ljekarnama, putem webshopa ili narudžbom na +385 (0)91 1404 081, +385 (0)75 696 999, te prodaja@pine.hr.

Pedesetih godina prošlog stoljeća sovjetski znanstvenici dokazali su njegovo povoljno djelovanje na kondiciju sportaša, te se u bivšem Sovjetskom savezu primjenjivao za postizanje vrhunskih rezultata.

Blagotvorna svojstva ginsenga koja dokazuju brojna znanstvena istraživanja, pripisuju se velikom sadržaju ginsenozida, spojeva iz skupine saponina koji nalikuju steroidnim molekulama, ali i glikoproteinu gintoninu te raznim polisaharidima.

U kineskim medicinskim studijama se navodi da ginseng jača pluća, potiče funkciju slezene, “uklanja stres iz srca”, a osobito budi “yang-qi”, pozitivnu energiju. Dobar je za jetru, probavu, želudac, spriječava ludilo, povraćanje i žeđ, a potiče cirkulaciju i čini tijelo laganijim. Djeluje povoljno i na životni vijek, smatraju Kinezi.