Select Page

Blagotvorna svojstva ginsenga koja dokazuju brojna znanstvena istraživanja, pripisuju se velikom sadržaju ginsenozida, spojeva iz skupine saponina koji nalikuju steroidnim molekulama, ali i glikoproteinu gintoninu te raznim polisaharidima.

U kineskim medicinskim studijama se navodi da ginseng jača pluća, potiče funkciju slezene, “uklanja stres iz srca”, a osobito budi “yang-qi”, pozitivnu energiju. Dobar je za jetru, probavu, želudac, spriječava ludilo, povraćanje i žeđ, a potiče cirkulaciju i čini tijelo laganijim. Djeluje povoljno i na životni vijek, smatraju Kinezi.

Ekstrakt crvenoga ginsenga nosi oznaku zlatni kad se radi o najvišoj kvaliteti crvenoga korejskog ginsenga. U pakiranju od 100 grama koje je dostatno za uporabu i do tri mjeseca nalazi se 100 % prirodni ekstrakt ginsenga dobiven parenjem šest godina starog korijena ginsenga. Zlatan je i zato što sadrži najviše aktivnih, djelotvornih tvari, takozvanih ginsenozida, od najmanje 13 miligrama po gramu ekstrakta do čak 16,68 miligrama po gramu ekstrakta korejskog crvenoga ginsenga.

Pokrajina Geumsan otkud stiže zlatni ekstrakt korejskog crvenoga ginsenga (korean red ginseng extract gold) ima idealnu klimu i uvjete za uzgoj ginsenga. Njegove šume, planine i doline čine ga najboljom južnokorejskom regijom za uzgajanje cijenjene biljke Panax Ginseng C.A.Meyer, koji se uzgaja u skladu s načelima dobre poljoprivredne prakse, a obrađuje i pakira u tvornici Geumsan Dukwon koja slijedi načela dobre proizvodne prakse.

error: Content is protected !!